Sectors

Royal Pavilion, Aldershot

Berkley Commercial CSC

RPS played a key role in obtaining planning consent for a European Headquarters for CSC with a range of landscape services.

The B1 office space sits within a heavily wooded site within a ‘Strategic Gap’. RPS support included site analysis, character appraisal, tree quality assessments and ecological work. We went on to prepare the landscape masterplan, detailed design for both hard and soft works and undertook site inspections during the construction.

Proactive negotiations with the Local Authority (LA) successfully achieved an increased consent over the original local authority brief. The landscape and tree quality surveys were instrumental to consent for 35,000m2 of development compared to an initial LA brief of approximately 21,000m2.

The project architects responded to RPS’ analysis and landscape concept with an imaginative building layout consisting of four towers interlocked with specimen trees and woodland and linked by a double height glazed podium. The semi-mature lavender field is the centrepiece of the landscape design.