Sectors

Vodafone Call Centre, Stoke-on-Trent

Vodafone UK / Stoke-On-Trent Regeneration Ltd

RPS provided a multi-disciplinary range of services for the development of the award winning, Vodafone Call Centre.

RPS secured planning for an office development on the 4.69ha site and provided architectural designs, using 3D modelling software to house two large open plan, double height workspaces for a total of 850 people. It incorporates full backup facilities for staff including a 300 person Cafeteria.

RPS provided acoustic advice to meet the challenging requirements of good speech intelligibility in large open plan spaces. The building featured the latest locally controlled displacement air vent technology and state of the art daylight controlled lighting. It also incorporates various sustainable design initiatives including rainwater recycling and a Quiet Revolution axial wind turbine strategically placed at the head elevation of the scheme.

The 94,500ft2 building is formed by a wing shaped roof spanning 45m in a single sweep and it is 140m long with car parking provided for 420 people.