Burns Centre & Expanded Education Centre

Services

Burns Centre & Expanded Education Centre, Birmingham Burns Centre & Expanded Education Centre, Birmingham

Birmingham Children's Hospital

This exciting project provided a new face to the existing hospital, creating a landmark building on one of Birmingham’s gateway approaches.

The building comprises four floors of accommodation with a plant room above and the floors have been organised so that they connect directly with the existing hospital facilities to maximise efficiency.

The aesthetics are iconic and utilise playful ‘elements’ and colours to echo its context next to the existing, highly decorated Victorian buildings. The materials used include a steal frame with the envelope made up of terracotta rain screen, insulated render and metal cladding panels.